PillPack – Η online υπηρεσία που απλοποιεί την χορήγηση φαρμάκων(video)

Posted by

Μια νέα on-line υπηρεσία φαρμακείου δημιουργεί ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο στην λήψη της φαρμακευτικής αγωγής δίνοντας λύση στα προβλήματα που προκύπτουν από τη λανθασμένη χορήγηση φαρμάκων.

Το Pillpack που εδρεύει στο Manchester(New Hampshire) των Ηνωμένων Πολιτειών δέχεται συνταγές σαν ένα παραδοσιακό φαρμακείο σε αντάλλαγμα αποστέλλει ανά δύο εβδομάδες στους ασθενείς ένα ρολό από πλαστικούς περιέκτες φαρμάκων καθένας από τους οποίους περιέχει τα φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και σε διαφορετικές ώρες από τους ασθενείς. Σε κάθε περιέκτη αναγράφεται η ημερομηνία και ώρα λήψης καθώς και η λίστα των φαρμάκων που περιέχει.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη σε 21 πολιτείες και κοστίζει 20$ τον μήνα.

PillPack

Medgadget

7 comments

  1. πολύ ευρηματικό και απλό, αλλά όλη αυτή η τάση τηλειατρικής/τηλεφαρμακευτικής, δεν περιορίζει επικίνδυνα την επαφή μεταξύ επαγγελματιών υγείας και κοινού ;

  2. Σκοπός είναι πάντα το κέρδος. Ποιος κάθεται τώρα να ασχοληθεί με κάτι αστείες λεπτομέρειες όπως π.χ. κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, πώληση φαρμάκων από άγνωστα άτομα (αλήθεια ποιος διαλέγει και τοποθετεί τα χάπια;), καμία οδηγία και προειδοποίηση προς τον ασθενή κλ….

  3. ενταξει, τη συσκευασία υποτίθεται την κάνουν στο φαρμακείο, υπό την επίβλεψη φαρμακοποιού. Στην Αμερική γενικά (απ΄'οτι εχω καταλάβει από τις ταινίες, δεν ξέρω επακριβώς τι παίζει) τα φάρμακα τα δίνουν “χύμα” σε δικούς τους περιέκτες και απλώς κολλάνε πάνω ένα χαρτάκι με τα στοιχεία του ασθενή και του φαρμάκου. Οπότε δεν έιναι και τεράστιο άλματο site είχε δημοσιεύσει και άλλο ένα gadget με sim, διάφορους αισθητήρες και φωτεινές ενδείξεις που βοηθούσε στην συμμόρφωση των ασθενών με τη θεραπεία τους/ενημέρωση του φαρμακοποιού εξ αποστάσεως κτλ. Πολύ εξελιγμένα βοηθήματα και εκείνο και η ιδέα εδώ, αλλά το θέμα παραμένει. Αν δεν δείς από κοντά τον ασθενή, δεν του μιλήσεις, δεν γίνουν και αυθόρμητες ερωτήσεις κτλ κτλ πως μπορείς να πείς οτί επιλαμβάνεσαι της αγωγής του; Αντε πήραμε μια διεύθυνση και τα λέμε άμα τύχει κάποτε;Η φάση της φαρμακοποίησης τέλειωσε εδώ και καιρό. Η φάση της φαρμακοχορήγησης/ διεκπαιρέωσης γραφειοκρατείας τελειώνει. Η φάση της φαρμακευτικής φροντίδας ξεκινάει. 'Ολα αυτά τα τηλεματικά προγράμματα, όσο φανταχτερά και αν είναι, ουσιαστικά υποβαθμίζουν την αναβάθμιση του φαρμακείου της γειτονιάς σε ενεργό μέλος της πρωτοβάθμειας υγείας.

  4. Η κατηφόρα που πήραμε δεν έχει τέλος. Αναφέρομαι βέβαια στην κοινωνία μας κι όχι σε τίποτα “σιχαμερές συντεχνίες” Φαρμακοποιών. Το μήνυμα είναι όλα τσάμπα κι ευθύνες μόνο όταν στραβώσουν τα πράγματα. Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τα Φαρμακεία αφού όλα μπορεί να τα κάνει ένας αυτόματος πωλητής-συσκευαστής ; Για ποιο λόγο χρειαζόμαστε τους γιατρούς θα πρόσθετα αφού άνετα μπορείς να μιλήσεις σ' ένα computer και να σου εκτυπώσει ότι θέλεις. Απλό, γρήγορο και κυρίως τσάμπα, ε τι λέτε ; Βρε άιντε να σοβαρευτούμε κάποτε με την φτώχεια. Φτώχεια στα μυαλά βέβαια.

  5. Η χρήση της τεχνολογίας δεν συνεπάγεται απαραίτητα και έλλειψη επαφής μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών, παρακάτω παραθέτω μια φράση από το επίσημο site του PillPack που νομίζω τα λέει όλα:”At PillPack, we believe robots can help us spend more time talking to humans. Our vision is to make managing medications simple”

  6. το είδα το site, σίγουρα είναι εντυπωσιακό σαν σύστημα, αλλά και πάλι το να μιλάς στον ανσθενή μέσω skype δεν μου πολυφαίνεται υπεύθυνο, όπως επίσης δεν μπορώ να καταπιώ την όλη φάση-πακέτο / refill (χωρίς ούτε καν να πάει ο ίδιος στο γιατρό). Εδώ στην Ελλάδα, είμαστε γενικά πίσω, αλλά αν είναι η κατευθυνόμενη συνταγογράφηση/μίζα , από τα κυκλώματα με γιατρούς και μίζα σε ταξιτζήδες να πάει σε μίζα σε ταχυδρόμους και σε 30 χρόνια στο pill pack, τι να πω, οτί μαρέσει; οχι, το βρίσκω κατακριτέο. Οι υπηρεσίες θα πρέπει να χτίζονται πάνω σε κανόνες που διέπουν όλο το σύστημα υγείας, όχι μόνο την άνεση του καταναλωτή (που δεν είναι απαραίτητα, πάντα προς το συμφέρον του) και την υπερίσχυση του οποιου έχει το πιο πολύ κεφάλαιο να διαθέσει σε τεχνολογία και marketing

Απάντηση