Ο ρόλος των Φαρμακοποιών στην Εθνική Προσπάθεια Εμβολιασμού κατά της CoViD-19

Posted by

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού μέσα σε λίγους μόνο μήνες είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα, η πολιτεία επίσημα δια του Υπουργού Υγείας ζητά την συνδρομή των φαρμακοποιών για την επιτυχία του Προγράμματος Εμβολιασμού κατά του Κορωνοϊού.

Οι φαρμακοποιοί θα συμμετέχουν ενεργά στο εγχείρημα. Σε πρώτη φάση τα φαρμακεία ως Κέντρα Ενημέρωσης και Συμβουλευτικής θα ενημερώνουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού και θα βοηθήσουν στην καταγραφή των πολιτών που θα εμβολιαστούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Συμπληρώνοντας το ΑΜΚΑ του πολίτη αν αυτός είναι επιλέξιμος να εμβολιαστεί μέσω της εφαρμογής θα τυπώνεται αυτόματα το έντυπο που περιλαμβάνει το εμβολιαστικό κέντρο καθώς και τις ώρες και ημερομηνίες εμβολιασμού και για τις δύο δόσεις. Για κάθε καταγραφική ενέργεια στην ειδική πλατφόρμα εμβολιασμού κατά του ιού SARS-CoV-2 οι φαρμακοποιοί θα αποζιμειώνονται με 1 ευρώ προ ΦΠΑ.

Σε δεύτερη φάση όταν θα γίνει η παραλαβή των εμβολίων για τα οποία δεν απαιτούνται ειδικές συνθήκες αποθήκευσης θα παρέχεται στα φαρμακεία η δυνατότητα διάθεσης και διενέργειας των εμβολιασμών.

Η εκπαίδευση των φαρμακοποιών θα γίνει μέσω σεμιναρίου του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης των Φαρμακοποιών(ΙΔΕΕΑΦ) έτσι ώστε να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια που θα χρειαστούν σε αυτή την προσπάθεια.

Πηγή:

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Απάντηση