Νavica & BinaxNOW – Το Γρήγορο Τεστ Ανίχνευσης Κορωνοϊού & η Εφαρμογή της Abbott(Video)

Posted by

Η εταιρεία Abbott έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης(Emergency Use Authorization – EUA) από την FDA(Food and Drug Administration) στις ΗΠΑ, για το ταχύ τεστ ανίχνευσης Κορωνοϊού BinaxNOW. Το τεστ αντισωμάτων της Abbott που έχει μέγεθος πιστωτικής κάρτας δίνει αποτελέσματα σε 15 μόλις λεπτά και μπορεί να πραγματοποιηθεί από επαγγελματίες υγείας οπουδήποτε και αν βρίσκεται ο ασθενής χωρίς εργαστηριακό εξοπλισμό. Το κόστος ανέρχεται στα 5$ και χρησιμοποιεί αντίστοιχη τεχνολογία με αυτή των τεστ εγκυμοσύνης. Το τεστ είναι ρινοφαρυγγικό αυτό σημαίνει πως το δείγμα λαμβάνεται από τη μύτη και τοποθετείται αμέσως στο εσωτερικό της αναδιπλούμενης κάρτας BinaxNOW. Σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό εμφανίζεται μια έγχρωμη γραμμή.

Το τεστ αντιγόνων της Abbott συνοδεύεται από την εφαρμογή Navica μέσω της οποίας οι χρήστες που είναι αρνητικοί δημιουργούν ένα ψηφιακό πάσο παρόμοιο με ένα boarding pass που μπορούν να επιδείξουν σκανάροντας την εφαρμογή όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Παρόλο που τα τεστ αντιγόνων είναι λιγότερο αποτελεσματικά από τα μοριακά σύμφωνα με την Abbott μπορεί να διαγνώσει την παρουσία του ιού στο 97,1% των περιπτώσεων.

Πηγή:

https://www.abbott.com/

https://www.theverge.com/

Απάντηση