Η νέα εφαρμογή της Google θα αναγνωρίζει Δερματικές Παθήσεις

Ακόμα ένα βήμα της Google στον χώρο της ψηφιακής υγείας ανακοινώθηκε πρόσφατα από την εταιρεία. Η Google ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μια εφαρμογή που μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης θα αναγνωρίζει δερματικές παθήσεις. Ευελπιστεί μέχρι το τέλος του χρόνου να κυκλοφορήσει μια δοκιμαστική εκδοχή της εφαρμογής.

Οι χρήστες θα μπορούν με την κάμερα του κινητού τους να φωτογραφίζουν την προβληματική περιοχή. Στη συνέχεια θα συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο γύρω από τα συμπτώματα και η εφαρμογή θα εμφανίζει το αποτέλεσμα. Το εργαλείο θα μπορεί να επιλέξει μεταξύ μιας λίστας 288 παθήσεων αυτό που ταιριάζει περισσότερο με την εικόνα του ασθενούς.

Η εταιρεία ήδη τονίζει πως δεν πρόκειται για ένα διαγνωστικό εργαλείο και δεν αποσκοπεί στο να αντικαταστήσει την διάγνωση από ειδικό.

Η ιδέα πηγάζει από τις παραπάνω από 10 δισεκατομμύρια αναζητήσεις στην μηχανή της Google σχετικά με δερματολογικές παθήσεις. Θα είναι ένα εργαλείο που ελπίζουν να γλιτώσει τον κόσμο από τις πολύωρες και συχνά χωρίς αποτέλεσμα αναζητήσεις στο διαδίκτυο μέχρι να αποφασίσουν να καταφύγουν σε ειδικό.

Η εφαρμογή της Google θα λαμβάνει υπόψη και άλλους παράγοντες όπως ηλικία, τύπο δέρματος και φύλο στην προσπάθεια να αποδώσει το πιο ακριβές αποτέλεσμα. Στις δοκιμές που έχουν γίνει μέχρι τώρα η εφαρμογή κατάφερε στο 84% των περιπτώσεων να βρει επιτυχώς την δερματική πάθηση. Ενώ στο 97% των περιπτώσεων η σωστή διάγνωση βρισκόταν μεταξύ των πρώτων τριών προτάσεων της εφαρμογής.

Τέλος η εταιρεία συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Stanford. Αυτό που εξετάζουν είναι η χρησιμότητα της εφαρμογής και για χρήση σε νοσοκομεία ή  κλινικές.

Πηγή :

The Verge

Περισσότερα για την ψηφιακή υγεία από τα farmakotrimmata

Απάντηση