Νέα Γενιά Nike FuelBand SE

Posted by

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2009 ο Stefan Olander και η ομάδα του αναρωτήθηκαν τι θα συνέβαινε αν ήταν δυνατόν να παρακολουθεί κανείς τη φυσική του δραστηριότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας απλά ρίχνοντας μια ματιά στον καρπό του? Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το FuelBand της Nike.
Πρόκειται για ένα περικάρπιο το οποίο καταγράφει τη φυσική δραστηριότητα του χρήστη κατά τη διάρκεια της ημέρας και σκοπό έχει να βελτιώσει τη φυσική του κατάσταση. Πραγματοποιεί τρείς μετρήσεις: βήματα, χρόνος, θερμίδες, από τις οποίες προκύπτει η μονάδα NikeFuel. Το NikeFuel λειτουργεί σαν κίνητρο για να αυξήσει ο χρήστης τη φυσική του δραστηριότητα, βοηθά στον καθορίσμό εβδομαδιαίων στόχων, και επιπλέον του επιτρέπει να παρακολουθεί την ένταση των προπονήσεων του. Ο χρήστης μπορεί να παρακολουθήσει τα δεδομένα μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone ή στο διαδίκτυο.
Το Nike FuelBand κυκλοφόρησε το 2012 με κομψό μαύρο σχεδιασμό και φωτεινότητα που αλλάζει από το κόκκινο στο πράσινο με την επίτευξη των ημερήσιων στόχων φυσικής κατάστασης. Το FuelBand εξαντλήθηκε λίγες μόνο ώρες από την κυκλοφορία του.
Η Nike λανσάρει πλέον τη δεύτερη γενιά των Nike FuelBand που περιλαμβάνει δυνατότητα παρακολούθησης ύπνου, βελτιωμένη ικανότητα διάκρισης μεταξύ διαφορετικών δραστηριοτήτων, είτε πρόκειται για χορό είτε για ποδοσφαιρικό αγώνα, καθώς και δυνατότητα παρακολούθησης της μέσης έντασης των προπονήσεων μέσω της λειτουργίας Fuel per minute. Η λειτουργία sessions επιτρέπει στον χρήστη να καθορίσει την αρχή και το τέλος μιας δραστηριότητας.
Το FuelBand SE εφαρμόζει στο καρπό με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μη μπορεί να το ξεγελάσει απλά κουνόντας στο αέρα τον καρπό του, είναι αδιάβροχο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ντους. Η οθόνη παρέχει στο χρήστη υπενθυμίσεις για να παραμείνει δραστήριος καθώς και ρολόι που εμφανίζεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Το FuelBand SE διαθέτει τεχνολογία bluetooth 4.0 για να συγχρονίζεται με το smartphone και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα δεδομένα μπορούν να αναλυθούν χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Nke+ FuelBand.

Οι πωλήσεις του Nike FuelBand SE θα ξεκινήσουν στις 6 Νοεμβρίου. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει στην τιμή των 149$.

Πηγή:

http://www.medgadget.com 

http://www.bbc.co.uk 

http://www.techgear.gr

Απάντηση