Η διαφήμιση για τη φαρμακευτική κάνναβη που δεν θα προβληθεί στο φετινό Super Bowl

Posted by

Ο τελικός του αμερικανικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου Super Bowl διεξάγεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Φεβρουαρίου. Το κορυφαίο αθλητικό γεγονός προσελκύει περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές ετησίως και αποτελεί το τηλεοπτικό πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στις ΗΠΑ. Μεγάλες εταιρείες έχουν την ευκαιρία κάθε χρόνο να διαφημίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους πληρώνοντας αδρά για ένα σποτ 30 δευτερολέπτων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο CBS που θα μεταδώσει το 53ο Super Bowl απέρριψε τη διαφήμιση για την φαρμακευτική κάνναβη από την Acreage Holdings, παρ’όλο που η εταιρεία ήταν πρόθυμη να πληρώσει το ποσό των 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Το τηλεοπτικό δίκτυο αιτιολόγησε την απόφαση του δηλώνοντας στην εταιρεία πως “η διαφήμιση δεν συνάδει με τις πολιτικές διαφήμισης του δικτύου”. Η απόφαση δεν εκπλήσσει, αν σκεφτούμε πως η κάνναβη σε ομοσπονδιακό επίπεδο εξακολουθεί να κατατάσεται στην λίστα παρανόμων ουσιών (List of Schedule 1 Drugs) μαζί με την ηρωίνη και το lsd, παρά το γεγονός πως η χρήση της είναι πλεόν νόμιμη σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Το τηλεοπτικό σποτ συνολικής διάρκειας 1 λεπτού δεν προωθεί κάποιο προϊόν αλλά μέσα από αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων επικεντρώνεται στο πώς η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να βελτιώσει τη ζωή πολλών ασθενών και κλείνει με το μήνυμα “The time is now”, καλώντας τους πολίτες να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους τους στη Γερουσία και στη Βουλή για να υποστηρίξουν αλλαγές στους ομοσπονδιακούς νόμους σχετικά φαρμακευτική κάνναβη.

Πηγή:

http://www.vox.com

http://www.forbes.com

Απάντηση