Εμβολιάσου και προστατέψου από τον Έρπητα Ζωστήρα τώρα(Video)

Posted by

Η MSD σε υπό την αιγίδα της της Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας, έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τον έρπητα ζωστήρα με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Στη χώρα µας ο εμβολιασμός έναντι του έρπητα ζωστήρα έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών του Υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα, το εμβόλιο χορηγείται δωρεάν στα άτομα 60 ετών και άνω, ανεξάρτητα από το αν είχαν προηγούμενο επεισόδιο έρπητα ζωστήρα. Το εμβόλιο δρα βοηθώντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα –το φυσικό αμυντικό σύστημα του σώματος-. Αυτό επιτυγχάνεται καθώς το εμβόλιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα για να κρατήσει τον ιό αδρανή, βοηθώντας έτσι στην προστασία από τον έρπητα ζωστήρα (Το εμβόλιο δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει ενεργή νόσο από έρπητα ζωστήρα, συμπεριλαμβανομένου του πόνου που σχετίζεται με εγκατεστημένο έρπητα ζωστήρα). Μία μόνο δόση του εμβολίου είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να προστατευτείτε από τον έρπητα ζωστήρα.

Στο τηλεοπτικό spot της νέας εκστρατείας με πρωταγωνιστές το ζευγάρι της τηλεοπτικής σειράς: “Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα” επισημαίνονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του ένας ασθενής με έρπητα ζωστήρα, καθώς και η σημασία της πρόληψης, μέσω του εμβολιασμού.

Πηγή:

https://erpiszostir.gr/

Απάντηση